Muistoissamme ruunikko shetlanninponitamma Celia v. LAC (VH11-017-0886), 99cm, 11.01.2012-30.08.2015
Liia lopetettiin 23,5-vuotiaana vanhuuden vaivojen takia
KTK-III, YLA2, SHLA-I, KRJ-III, VVJ-III

Kantakirjattu III-palkinnolla (62p.) 25.11.2013
Palkittu YLA2 (83,5p.) 20.03.2014
Palkittu SHLA-I (111,5p.) 25.05.2014
Palkittu KRJ-III (83,25p.) 15.08.2014
Palkittu VVJ-III (82,77p.) 30.11.2014


Liia: Liia on kunnon lastenponi, henkeen ja vereen. Tamma pitää näiden pienten ihmisten huomiosta, eikä pane pahakseen vaikka ovatkin vähän kokemattomia. Vaikka se onkin lasten kanssa hyväluonteinen, aikuisten kanssa se sitten osaakin synnyttää kaikennäköisiä ongelmia. Liia selvästikin haluaa välillä vähän tehdä ihmisten elämästä vaikeampaa ja sen tapana onkin karkailla tarhasta ja joskus myös karsinasta. Taluttaessakin se saattaa yhtäkkiä lähteä lipettiin, mikäli taluttajana on aikuinen ihminen. Helpointa on siis antaa vain lasten hoitaa hommat, niin säästyy kaikkien hermot. Onneksi Liia ei kuitenkaan aina ole ihan tällainen, se harrastaa sitä ainoastaan uusien tuttavuuksien seurassa, mikäli sen kanssa on viettänyt aikaa, on tamman kunnioitus voitettu. Tämäkin vain siinä tapauksessa, jos on osannut pysyä lujana Liian kanssa eikä antanut periksi. Muiden hevosten kanssa Liia on rauhallinen ja tulee toimeen lähes kenen kanssa tahansa. Se usein johtaa tarhasta karkaamisoperaatioita, Liia menee edeltä, muut seuraa.

Hoidossa: Liia kannattaa laittaa käytävällä valmiiksi, karsinassa se saattaisi keksiä taas kaikennäköistä jekkuilua. Ei mene kauaakaan, kun Liia on rentona eikä yritäkään enää aiheuttaa mitään turhaa häslinkiä. Harjaamisessakin on toki haasteensa, Liia tykkää kovasti piehtaroida mudassa ja tämän jälkeen sillä onkin oikein hieno mutanaamio. Tästä ominaisuudesta eivät Liian hoitajat pahemmin pidä. Kaviot saa putsattua ilman ongelmia, Liia nostaa jalan ja pitää sen ihan itse ylhäällä. Satulan nähdessään alkaa Liian pullistusoperaatio, mutta sepä ei johda mihinkään, onneksi on keksitty pidemmät satulavyöt. Hävittyään taistelun Liia vaikuttaa hetken tympääntyneeltä, mutta sitäkään ei kestä kauaa. Heti kun on saanut suitset päähän, on Liia taas leppynyt.

Ratsuna: Parhaiten tämä poni toimii valjakkoajossa. Liia pitää siitä ettei sen selässä ole ketään heilumassa, huomattavasti helpompaa vain vetää kärryjä. Liialla on kestävyyttä maratoniin, notkeutta tarkkuuteen ja kuuliaisuutta kouluosuuksiin. Siitä on siis kaikkiin valjakkoajon osa-alueisiin. Toki Liia vaatii kuitenkin osaavan ohjastajan, ei se kuitenkaan ihan ajatuksen voimalla toimi. Maraton-osuudella Liia jaksaa laukata pitkiäkin matkoja ja tehtäväosuuksilla se kuuntelee tarkkaan ohjastajaansa, jotta osaa mennä oikeista porteista. Tässä myös on hyödyksi tamman notkeus ja ketteryys, se saa hetkessä vaihdettua suuntaa ja mentyä tiukempiakin kurveja. Kouluradalla Liia myöskin tarvitsee kunnon ääniavut, jotta se osaa toimia oikein. Parhaimmillaan se tekee kaiken mitä pyydetään, jos vain on osannut pyytää oikein. Kouluratsuna Liia on aluksi hieman laiska. Se vaatii kunnon herättelyä ennen varsinaista treeniä. Tämän jälkeen alkaa siitäkin liikettä löytyä. Liia kuuntelee hyvin pohjetta ja muita apuja, mutta ne pitää osata antaa oikein, jotta tamma ne ymmärtää. Laukkaa nostaessa on useimmiten ensimmäisellä kerralla tiedossa pieni pukki, mutta sen ei pitäisi osaavampaa ratsastajaa kovin helposti pudottaa. Liia kulkee nätisti muodossa ja taipuu käännöksissä, kunhan vain osaa ratsastaa sitä oikein. Esteillä Liia ei hyppää ilman ratsastajan tukea. Tämä on siis hieman vaativampi laji tälle tammalle. Ratsastajan täytyy pitää pohkeet hyvin kyljissä, erityisesti ennen hyppyä. Ja ennen hyppäämistä on tärkeää, että Liian laukka saadaan pyörimään, sillä alkuun se menee hieman turhan hitaalla temmolla. Kun on saanut vauhtia tammaan ja saa sen ratsastettua oikein esteille, ylittää tamma ne hienosti hyvällä tekniikalla. Maastossa Liia on varma poni, ratsuna tai kärryillä. Maastoesteet eivät saa sitä mitenkään erityisen paljoa syttymään, joten sen kanssa voi rauhassa tätäkin lajia harrastaa.

Kilpailuissa: Liia menee koppiin ilman taisteluja ja matkan aikana pysyy rauhallisena. Kisapaikalla sitten alkaakin jo rymistä, se vaatii päästä ulos, mutta tässä kohtaa pitää vain odottaa että se rauhoittuu. Parin minuutin kuluttua sitä sitten pääseekin purkamaan kopista. Heti tämän jälkeen kannattaa heittää satula selkään tai kärryt perään ja lähteä verryttelemään, sen kanssa on turha lähteä alueele pyörimään aluksi. Parhaiten tamman saa rennoksi työtä tekemällä ja rentona se suorittaa radan kuin radan hyvin.

Sukutaulu ja sukuselvitys

i. Luy v. Angenhoff
she, rnkrj, 99cm
ii. Luigi von Bachegård KRJ-II
she, rnpäiskrj, 99cm
iii. Luis Immanuel evm
she, rnkrj, 100cm
iie. Fari von Bachegård evm
she, rt, 98cm
ie. Sambretta v.d. Weunegaard
she, mkrj, 96cm
iei. Nick evm
she, trn, 96cm
iee. Caroline v.d. Weunegaard evm
she, mkrj, 99cm
e. Cecam Cesia SHLA-II, YLA2, VVJ-III
she, rn, 100cm
ei. Pinocchio v.d. Hofelkamp kadonnut
she, rt, 100cm
eii. Got The Tallent evm
she, rt, 101cm
eie. Wonder Girl evm
she, rn, 99cm
ee. Twineham's Jenny SHLA-III
she, rt, 104cm
eei. Riverton Nonstop evm
she, prt, 102cm
eee. Riverton Millybet evm
she, m, 104cm

Liian isä Luy v. Angenhoff oli komea ruunikonkirjava, yleispainotteinen ori. Luyltä löytyy kymmenittäin sijoituksia esteiltä ja koulusta. Luonteeltaan Luy oli miellyttävä ja lempeä, sitä pystyivät käsittelemään pienemmätkin lapset ilman pelkoa mistään tapaturmista. Rakenteeltaankin ori oli oikein miellyttävä, myöskin näyttelypuolelta se sai hyvin menestystä. Jälkeläisiä orilla on Liian lisäksi vain yksi.
Luyn isä Luigi von Bachegård on myöskin kirjava, valjakkopainotteinen ori. Sijoituksia siltä löytyy valjakkoajosta parikymmentä kappaletta ja tämän lisäksi se on kisannut hyvällä menestyksellä myös kouluratsastuksessa He C-tasolla. Luonteeltaan ori on aikamoinen juonittelija, se aina keksii jotain ihmisten päänmenoksi. Määrätietoisen kuskin kanssa ori toimi hienosti valjakkoponina tai sitten kouluratsuna. Jälkeläisiä orilla on kuusi.
Luigin isä Luis Immanuel oli jo nuoruudessaan hyvin menestynyt niin näyttelykehissä kuin kisaradoillakin. Luis kilpaili enimmäkseen valjakkoajossa kouluratoja, mutta myös pariin otteeseen sitä nähtiin este- ja kouluradoilla. Hankaluuksia tuotti valjakkoajon maraton-osuudet, sillä orilla ei meinannut kunto riittää pidempiin matkoihin, sen laukka oli jotenkin hyvin raskaanoloista ja vei paljon energiaa. Luonteeltaan ori oli oikein miellyttävä ja kuuliainen, joka kuitenkin vaati osaavan kuskin. Jälkeläisiä se sai kymmenittäin, joista suurin osa asuu Ruotsissa.
Luigin emä Fari von Bachegård oli hyvinkin samannäköinen ulkonältään kuin poikansa, tosin tammamaisempana versiona. Fari oli kasvattajansa yksi luottotammoista, joka toimi pitkään omistajallaan siitostammana. Kisoissakin se kävi nuoruusvuosiensa aikana, sijoittuen hienosti vaativimmissakin valjakkoluokissa. Fari oli koulutettu myös ratsuksi, mutta sopivan kuskin puuttuessa se ei päässyt kisoihin saakka näissä lajeissa. Luonteeltaan tamma oli rauhallinen ja miellyttämishaluinen, joka toimi kärryjen edessä mielellään ja yritti aina parhaansa. Jälkeläisiä tamma sai elämänsä aikana viisi.
Luyn emä Sambretta v.d. Weunegaard oli kaunis, Tanskassa syntynyt shetlanninponitamma. Bretta kilpaili aktiivisesti esteillä ja koulussa, keräten ihan mukavasti myös sijoituksia. Koulussa tamma kilpaili helppo B-tasolla ja esteillä ponnua riittiä 50cm ratoihin. Luonteeltaan tamma oli oikein yhteistyöhaluinen ja kiltti, jonka kanssa oli helppo ja miellyttävä työskennellä. Erityisesti hyvää luonnettaan tamma periytti jälkeläisilleen.
Bretan isä Nick oli myöskin tanskalaissyntyinen ori. Oria on luonnehdittu vauhdikkaaksi menijäksi, joka vaati malttavan ja määrätietoisen ratsastajan. Ilman malttia, oli kisasuoritukset pelkkää sähellystä ja päättyi useimmiten kieltoon tai keskeytykseen. Kuitenkin osaavan ratsastajan kanssa sillä päästiin hienoihin tuloksiin, koulussa taitoa oli helppo B-tasolle ja esteiltäkin sillä oli muutama satunnainen lähtö 50cm-tasolla. Ori kävi myös pari kertaa maastoestekisoissa, tällöin siltä ei tosiaankaan vauhti loppunut kesken.
Bretan emä Caroline v.d. Weunegaard asui Tanskassa kasvattajallaan ja toimi lähinnä näyttelyponina ja siitostammana. Toki se myös oli ratsukoulutettu ja se pääsi muutaman kerran kisaamaankin, parhaiten menestystä tuli valjakkoajosta, mutta myös esteiltä ja koulusta tammalta löytyi pari sijoitusta. Caroline on hienosta suvusta, joka on periyttänyt hyvää luonnetta sekä hienoa rakennetta, tätä myöskin tämä tamma jatoi eteenpäin viidelle varsalleen.

Liian emä Cecam Cesia on kaunis ruunikko valjakkoponi. Sessi on kilpaillut valjakkoajossa hyvällä menestyksellä. Tästä kertookin tamman saavuttamat SHLA-II-, YLA2- ja VVJ-III -palkinnot. Luonteeltaan tamma on rauhallinen, ehkä jopa laiskanpuoleinen. Valjakkoponina se sitten piristyykin ja se pääsee näyttämään mihin todella pystyy.
Sessin isä Pinocchio v.d. Hofelkamp oli valjakkopainotteinen, rautias shetlanninponiori. Ori kilpaili aktiivisesti valjakkoajossa saaden useita sijoituksia. Pikko oli luonteeltaan yhteistyöhaluinen ja ajessa hyvin ketterä ja kuuliainen, minkä ansiosta sen kanssa pärjäsi hyvin kaikilla valjakkoajon osa-alueilla. Säkäkorkeutta orilla oli 99cm. Tällä hetkellä ei ole tietoa missä ori on, luultavasti on jo menehtynyt vanhuuteen.
Pikon isä Got The Tallent oli myöskin rautias ori. Se kilpaili hyvällä menestyksellä valjakkokisoissa, myös koulukentillä sitä nähtiin aina sillon tällön. Tämä 103cm korkea ori oli rakenteeltaankin paremmasta päästä, se kiersi aktiivisesti näyttelykehiä hyvällä menestyksellä, sen ravi sai erityisesti paljon kehuja. Ori periytti hyvää rakennettaan monille jälkeläisilleen ja ne ovatkin pärjänneet näyttelyissä lähes yhtä hyvin kuin isänsä.
Pikon emä Wonder Girl oli ruunikko, 97cm korkea tamma, joka kilpaili omistajansa kanssa valjakkoajossa koulupuolella. Tamma Wonder oli luonteeltaan kuuliainen ja nöyrä, sen kanssa oli helppo työskennellä, erityisesti juurikin kouluradoilla siltä löytyi tarvittavaa kuuliaisuutta jotta saatiin paras mahdollinen tulos aikaan. Tamma asui koko elämänsä yksityisellä henkilöllä, missä se samaan aikaan toimi lasten lemmikkinä. Se sai elämänsä aikana kolme jälkeläistä.
Sessin emä Twineham's Jenny oli vaaleanrautias, 104cm korkea shetlanninponitamma. Se oli monitoimiponi, sijoituksia löytyy valjakosta, esteiltä, koulusta ja jopa kenttäkilpailuista. Tamma on startannut myös parissa raveissa. Luonteeltaan Jenny oli ystävällinen ja rauhallinen tapaus, ratsuna tai ajoponina se tosin oli hieman laiskanpuoleinen ja vaati kunnon lämmittelyt alkuun. Sessi jäi tamman ainoaksi jälkeläiseksi.
Jennyn isä Riverton Nonstop oli upea, punaruunikko ravi- ja valjakkoponi. Säkää orilta löytyi 102cm. Vaikka ori olikin lähinnä kärryjen edessä, oli se myös peruskoulutettu ratsun hommiin. Ori kiersi useissa näyttelyissä elämänsä aikana, menestyi suhteellisen hyvin, se kantakirjattiinkin nuorena II-palkinnolle. Nonstop menestyi raveissä upeasti, se on juossut hyviä aikoja ja voittosumma on tuhansia euroja. Oria käytettiin jalostuksessa hillitysti, sille syntyi ainoastaan 11 jälkeläistä.
Jennyn emä Riverton Millybet oli mustanruunikko, 104cm korkea kouluponi. Tamma kilpaili kouluratsastuksessa menestyksekkäästi jopa Helppo A luokissa. Luonteeltaan tamma oli nöyrä ja yhteistyöhaluinen, sillä oli kaikki eväät menestymiseen ja ne käytettiin hyväksi, tamma saavutti kymmeniä voittoja, sijoituksista puhumattakaan. Tamma siirtyi lopulta 17-vuotiaana siitospuolelle, missä se sai yhteensä neljä jälkeläistä.

Jälkeläiset

Synt - skp/nimi - isä - omistaja
01.09.12 - t. Cecilia LAC - Alec SVA - Christa W.
10.03.13 - o. Noland LAC - Noel FK - lyllis
11.10.13 - o. Amiral v. LAC - Amiston v. Jäpä - Lola
27.04.14 - o. Cedric LAC - Breezy Theonor - Cynoria

Valmennukset/päiväkirja

22.03.2013 valjakkovalmennus, valmentajana Pöpi
Pitkään aikaan ensimmäinen valjakkovalmennus menikin sitten shetlanninponitamma Celia v. LAC:ille ja Huttikselle. Kun parivaljakko körrötteli maneesiin, mittailin hetken tammaa katseellani. "Liia" näytti omiin silmiini reippaalta mutta kuuliaiselta, mistä olinkin todella helpottunut. Olin laittanut maneesiin ympäriinsä tötsiä, ja osa oli todella lähellä toisiaan. Päätin harjoituttaa valjakon tarkuttaa tällä yksinkertaisella pujotteluvalmennuksella. Liia lähti reipasta käyntiä vetämään valjakkoa kohti ensimmäistä pujottelua. Terhakka shetlanninponi kääntyi ohjaksien mukaisten ohjeiden avulla oikeassa kohdassa ja herkästi myös totellen, suoritti ensimmäisen pujotteluosuuden hyvin. Sitten oli aika kokeilla ravissa. Tamma kääntyi innokkaasti, mutta hiukan kömpelöstikkin, vaikka ei valjakon vetäminen tuottanut yleisesti ongelmia. Loppuenlopuksi kuitenkaan yksikään tötsä ei kaatunut, joten kyllä se Liia ansaitsi kehuja. Harjoituksen jälkeen halusin nähdä vielä hiukan laukkaa valjakossa ja sitä minä sainkin. Ohjastaja tiesi tasan millä tamman sai tottelemaan ja tuloksena oli varmasti mukavan tuntuinenkin laukkapätkä maneesin ympäri. Lopuksi Huttis laskeutui kärryiltä ja talutteli Liiaa loppujäähyttelyjen ajan.

23.03.2013 estevalmennus, valmentajana Pöpi
Minulle jo tuttu, shettistamma Celia v. LAC oli seuraavana vuorossa. Estevalmennuksen merkeissä kokosin alkulämmittelyjen aikana radan. Kyseessä oli suurinpiirtein 60cm esterata jossa oli kolme estettä, sekä puomisarja edessä. Aloittelimme laukkaharjoituksella, jotta tamma olisi vetreänä hyppyjä varten. Huttis ohjasi tammaansa hienosti, ja Liia totteli kivasti. Neitokaisella ei ollut yhtään korjaamisen varaa, toisinkuin ratsastajalla, joka antoi aivan liikaa pohjetta. "Se poni ei tarvitse hoputusta, toi vauhti on ihan hyvä" neuvoin ja jo loppui rummutus. Sitten oli aika alkaa hypätä. Liia lähestyi puomisarjaa ravissa, kipitti ne hienosti pulleilla jaloillaan, ja pomppasi välittömästi seuraavan esteen yli. Hiukan kompuroiva laskeutuminen, ratsastajan ryhdin häiriintyminen ja nopea suoristus, ja ratsukko lensi taas yhden esteen yli. Pikkutamma jatkoi sisukkaasti eteenpäin, ja loppupuolella neitokainen alkoi vaihtaa liikkeitään rennoimmiksi ja vapaammiksi. Kokosin pienen esteen erikseen, mitä pyysin ratsukon hyppäävän muutamia kertoja tähän loppuun, että saisin katsoa hiukan shettiksen hyppytyyliä. Yllätyksekseni Liian askeleet vaikuttivat tosi ilmavilta ja kivoilta, ja yllättävän notkeilta. Sitten annoin tammasen ratsastajineen lopetella hyppäämistä.

28.03.2013 kouluvalmennus, valmentajana Riitsu VRL-10749
Tänään pääsin valmentamaan jo minulle entuudestaan tuttua Huttista ja hänen shettistammaansa Liiaa koulupuolella. Aloitimme valmennuksen helpoilla asioilla kuten lisätyllä käynnillä ja keskiravilla ja ?laukalla. Lisätty käynti oli tammalle helppo. Kun pyysit Liialta keskiravia, se lähti menemään omaa tikittävää raviansa. Neuvoin sinua, että miten saat sen menemään paremmin keskiravia. Sait tamman nyt menemään keskiravia muutamien kierroksien ajan. Kehuit tammaa ja annoit sen kävellä löysin ohjin kierroksen ajan. Kun kierros oli kävelty, käskin vaihtaa suunnan pituussuunnan leikkaa tehtävällä ja ravata hetken harjoitusravia tähän suuntaan. Liia ravasi aika laiskasti, joten käskin sinun pistää tammaan hiukan ryhtiä ja vauhtia. Nyt Liia ravasi ihanan lennokkaasti ja isommilla askeleilla, joten päätimme aloittaa laukan työstämisen. ?Nosta laukka käynnistä tuolta kulmasta ja laukkaa harjoituslaukkaa pitkän sivun puoliväliin ja siirry keskilaukkaan.? Nostit laukan ja laukkasitte sivun puoliväliin, jolloin siirryitte keskilaukkaan. Tamma meni keskilaukkaa hienosti, joten käskin tulla samalla tavalla toiseen suuntaan. Tähänkin suuntaan tamma tuli hienosti, joten aloitimme tekemään loppuraveja ja ?käyntiä. Kokeilitte vielä muutaman kerran pohkeenväistöä, joka onnistui mainiosti.

15.02.2014 estevalmennus, valmentajana Saila
Alkuun jaoin ponit kahteen päätyyn pääty-ympyröille, joihin olin asetellut neljä puomia. Nämä puomit ylitettiin alkuverryttelyksi ensin ravissa, sen jälkeen laukassa. Olin tarkka että jokainen puomi tuli ylitettyä keskeltä. Kun alkuverryttely oli hoidettu, oli aika alkaa hypätä. Olin kasannut toisen pitkän sivun päähän pienen pystyn, jolla oli korkeutta noin 40cm. Esteen jälkeen piti kaartaa loivasti oikealle, johon olin rakentanut kolmen esteen jumppasarjan. Lähestymisen tuli olla tarkka, sillä mikäli ensimmäinen este menisi huonosti, menisi luultavasti loput kaksikin. Jokaisen jumppasarjan väliin tuli mahduttaa kaksi askelta. Tehtävää hypättiin myös toisin päin, ensin jumppasarja ja sen jälkeen pysty. Lopuksi kaikki hyppäsivät vielä pienen, viiden esteen radan johon sisältyi ensin kolmen esteen jumppasarja, jonka jälkeen todella tiukka käännös vasemmalle ja pysty. Pystyn jälkeen laukattiin päädyn kautta ja hypättiin suoralla linjalla ensin pysty ja viiden laukka-askeleen jälkeen okseri.
Liia oli laukkaympyrällä hieman tahmea ja rikkoi välillä raviin juuri ennen puomia. Huttis joutui todenteolla tehdä töitä, että tammaan saatiin hieman enemmän virtaa. Laukkaympyrä ja puomien ylitys hieman nopeammassa laukassa oli paljon parempi. Tamma oli herkkä pohkeelle ja Huttis sai sen helposti ohjattua keskelle puomeja. Kun Huttis oli saanut Liian laukkaamaan tahdikkaasti ja tarpeeksi hyvässä temmossa, annoin hänelle luvan suunnata kohti pystyä. Ensimmäinen yritys päättyi kieltoon, mutta seuraavalla kerralla Huttis ajoi tammaa kunnolla eteen ennen estettä ja hyppy onnistui, vaikka lähestyminen menikin hieman pohjaan. Jumppasarja ylittyi rytmikkäästi, tosin Liia sai välillä jopa kolme laukka-askelta esteiden väliin. Kehotin Huttista säilyttämään tasaisen rytmin laukassa ja välttämään sitä, että joutuisi juuri ennen pystyä ajaa tammaa lujasti eteenpäin. Seuraavalla yrityksellä käskin Huttiksen tehdä voltin ennen pystyä ja hakea kunnon laukka. Käskin ratsastaa tammaa sillä laukalla kohti pystyä ja unohtaa kaarteessa pidättämisen. Tällä kertaa ponnistupaikka oli parempi ja jumppasarjaltakin saatiin hienot hypyt. Toisinpäin tehtävä ei tuottanut suurempia ongelmia, mutta edelleen jumppasarjan väleihin mahtui välillä kolme askelta. Radalla Liia oli jo löytänyt sisäisen esteponinsa ja leiskautti komeita hyppyjä jokaisella esteellä. Toisella kerralla jumppasarjalla nähtiin taas pari ylimääräistä askelta, mutta koska lähestymiset eivät epäonnistuneet, en käskenyt ratsukkoa toistamaan jumppasarjaa. Käskin Huttiksen panostaa kotona kunnollisen laukan ylläpitämiseen sekä jumppasarjan hyppäämiseen.

24.02.2014 päiväkirjamerkintä
Ollaan kunnon urakalla nyt Liian kanssa valmistauduttu laatuarvosteluihin, toivon mukaan nekin olisi nyt pian edessä. Sijoitukset saatiin viimein kasaan kaikista lajeista, nyt vain pitää jälkeläisnäyttöjen mukaan vähän katsoa mihin uskaltaa tamman ensimmäisenä ilmoittaa.. Onneksi Liialla on vielä monta vuotta edessään (ainakin toivottavasti) niin ei ole mikään kiire näiden laatisten kanssa. Erityisen ylpeä olen tamman menestyksestä eri lajien cupeissa, tuntuu että näissä se aina pyrkii tekemään parhaansa, tietäen että nyt on jostain isommasta tapahtumasta kyse. Liian kolmas varsa Amiral muutti hetki sitten uuteen kotiin. Ori asui hetken aikaa meillä LAC'ssa, mutta myin sen tarpeettomana eteenpäin. Hienosti silläkin saatiin kuitenkin sijoituksia jo kerättyä, mikä on hienoa Liian laatiksia ajatellen. Pian olisi taas aika astuttaa Liia, mutta mitään ei sen eteen vielä olla tehty. Pitäisi vähän katsella mitä oritarjontaa löytyy, hieman on nihkeää ollut shettismarkkinoilla, joten orin pitäisi olla hieman menestyneempi yksilö, jotta ostajat kiinnostuisivat. Mahdollisesti seuraava varsa jää myös Liian viimeiseksi, saa nähdä miten tämä markkinapuoli tästä etenee. Ja aina on mahdollisuus jättää varsa kotiin kasvamaan ja kisaamaan, siihen saakka kunnes se löytää kodin. Liiakin varmasti pitäisi tästä vaihtoehdosta, kun ei tarvitsisi heti omasta vauvasta luopua.

Kilpailukalenteri

VSN:n alaiset näyttelyt

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
16.06.13 - Wild Horse Ranch - shetlanninponitammat - VSN - 1/15 CH
27.08.13 - Minnantila - shetlanninponit - VSN - 4/12 RCH

VVJ:n alaiset kisat

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
05.03.12 - Hulmur - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 5/30
16.03.12 - Heijastus - noviisi yhdistetty - VVJ - 6/40
17.03.12 - Fiktio - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 3/25
17.03.12 - Huvitus - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 4/30
19.03.12 - Heijastus - noviisi yhdistetty - VVJ - 6/40
20.03.12 - Fiktio - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 2/25
20.03.12 - Huvitus - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 1/30
22.03.12 - Duren - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 3/18
08.06.12 - Huvitus - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 4/30
09.06.12 - Huvitus - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 2/30
12.06.12 - Satulinna - noviisi yhdistetty - VVJ - 3/40
20.06.12 - Kilva JK - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 2/30
13.07.12 - Taikakuun Kartano - noviisi yhdistetty - VVJ - 2/30
16.07.12 - Satulinna - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 1/29
17.08.12 - Bridgeroad - vaativa yhdistetty - VVJ - 4/50
21.08.12 - Bridgeroad - vaativa yhdistetty - VVJ - 7/50
28.09.12 - Caral - noviisi yhdistetty - VVJ - 5/30
01.10.12 - Caral - noviisi yhdistetty - VVJ - 5/30
20.01.13 - Fiktio - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 6/36
23.01.13 - Fiktio - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 4/36
28.01.13 - Fiktio - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 4/36
02.03.13 - Koston suomenhevoset - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 1/30
04.03.13 - Koston suomenhevoset - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 4/30
08.03.13 - Fiktio - vaativa yhdistetty - VVJ - 3/40
09.03.13 - Breandan - vaativa yhdistetty - VVJ - 6/50
14.03.13 - Fiktio - vaativa yhdistetty - VVJ - 5/40
19.03.13 - Breandan - vaativa yhdistetty - VVJ - 3/30
21.03.13 - Breandan - vaativa yhdistetty - VVJ - 3/30
22.03.13 - Breandan - vaativa yhdistetty - VVJ - 2/30
25.03.13 - Taikakuun kartano - noviisi yhdistetty - VVJ - 2/30
29.03.13 - Taikakuun kartano - noviisi yhdistetty - VVJ - 1/30
05.04.13 - Fiktio - vaativa yhdistetty - VVJ - 2/30
06.04.13 - Riihen ponitalli - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 3/30
08.04.13 - Riihen ponitalli - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 5/30
10.04.13 - Fiktio - vaativa yhdistetty - VVJ - 4/30
12.04.13 - Fiktio - vaativa yhdistetty - VVJ - 2/30
12.04.13 - Koston suomenhevoset - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 3/30
14.04.13 - Koston suomenhevoset - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 4/30
15.04.13 - Koston suomenhevoset - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 3/30
15.04.13 - Duren - vaativa yhdistetty - VVJ - 2/32
22.04.13 - Breandan - vaativa yhdistetty - VVJ - 4/25
23.04.13 - Duren - vaativa yhdistetty - VVJ - 2/38
29.04.13 - Breandan - vaativa yhdistetty - VVJ - 3/25
03.05.13 - Fiktio - vaativa yhdistetty - VVJ - 4/40
06.05.13 - Fiktio - vaativa yhdistetty - VVJ - 5/40
12.06.13 - Konkkaronkka - vaativa yhdistetty - VVJ - 2/30
13.06.13 - Fiktio - vaativa yhdistetty - VVJ - 5/39
19.06.13 - Fiktio - vaativa yhdistetty - VVJ - 2/39
20.06.13 - Konkkaronkka - vaativa yhdistetty - VVJ - 4/30
30.11.13 - Konkkaronkka - vaativa yhdistetty (VVJ-cup) - VVJ - 9/83

KRJ:n alaiset kisat

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
09.03.12 - Heijastus - Helppo B - KRJ - 2/40
10.03.12 - Heijastus - Helppo B - KRJ - 6/40
10.03.12 - Heijastus - Helppo B - KRJ - 1/40
12.03.12 - Heijastus - Helppo B - KRJ - 1/40
12.03.12 - Heijastus - Helppo B - KRJ - 5/40
13.03.12 - Heijastus - Helppo B - KRJ - 5/40
21.03.12 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 1/60
31.03.12 - Mehtälä - Helppo C - KRJ - 5/60
01.04.12 - Mehtälä - Helppo C - KRJ - 7/60
22.04.12 - Ashcroft - Helppo B - KRJ - 2/48
10.05.12 - Vitry - Helppo B - KRJ - 1/60
20.06.12 - Yeneva - Helppo B - KRJ - 4/30
23.06.12 - Arvolaakso - Helppo B - KRJ - 3/50
25.06.12 - Koston suomenhevoset - Helppo B - KRJ - 1/50
01.08.12 - Roihaja - Helppo B - KRJ - 3/60
25.08.12 - Satulinna - Helppo C - KRJ - 4/30
26.08.12 - Satulinna - Helppo C - KRJ - 3/30
26.08.12 - Lai'e - Helppo C - KRJ - 3/40
02.09.12 - Lai'e - Helppo C - KRJ - 4/40
04.09.12 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 7/60
30.09.12 - Wisdom Welsh - Helppo C - KRJ - 2/50
02.11.12 - Taavilan suomenhevoset - Helppo B - KRJ - 2/50
02.11.12 - Taavilan suomenhevoset - Helppo B - KRJ - 6/50
11.11.12 - Oldfinion - Helppo C - KRJ - 2/50
12.11.12 - Oldfinion - Helppo C - KRJ - 1/50
05.12.12 - Cabin 21 - Helppo B - KRJ - 1/40
25.01.13 - Golden League - Helppo B - KRJ - 3/40
03.02.13 - Koston suomenhevoset - Helppo B - KRJ - 5/60
05.02.13 - Koston suomenhevoset - Helppo B - KRJ - 3/60
06.02.13 - Koston suomenhevoset - Helppo B - KRJ - 3/60
07.02.13 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 4/40
08.02.13 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 2/40
09.02.13 - Mörkövaara - Helppo B - KRJ - 3/50
11.02.13 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 4/40
11.02.13 - Jindabyne - Helppo B - KRJ - 5/40
14.02.13 - Jindabyne - Helppo B - KRJ - 1/40
14.02.13 - Mörkövaara - Helppo B - KRJ - 6/50
24.02.13 - Konkkaronkka - Helppo B - KRJ - 3/40
24.02.13 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 4/60
25.02.13 - Konkkaronkka - Helppo B - KRJ - 4/40
01.03.13 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 6/60
02.03.13 - Oldfinion - Helppo B (KRJ-cup) - KRJ - 4/196
13.03.13 - Takkura - Helppo B - KRJ - 3/30
15.03.13 - Takkura - Helppo B - KRJ - 4/30
19.03.13 - Takkura - Helppo B - KRJ - 3/30
21.03.13 - Jindabyne - Helppo B - KRJ - 6/40
09.04.13 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 10/100
13.04.13 - Raivio - Helppo C - KRJ - 3/40
21.04.13 - Sangaree Estates - Helppo B - KRJ - 1/40
30.04.13 - Fiktio - Helppo B (KRJ-cup) - KRJ - 17/410
31.07.13 - Privas - Helppo C (KRJ-cup) - KRJ - 22/230
30.09.13 - Fiktio - Helppo B (KRJ-cup) - KRJ - 30/330
31.10.13 - Duren - Helppo B (KRJ-cup) - KRJ - 28/301

ERJ:n alaiset kisat

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
29.01.12 - Hiprakka - 50cm - ERJ - 2/50
06.02.12 - Katvusto - 60cm - ERJ - 5/50
09.02.12 - Katvusto - 60cm - ERJ - 2/50
17.02.12 - Rhonwen - 60cm - ERJ - 4/40
08.04.12 - Fjell Fjords - 60cm - ERJ - 1/22
09.04.12 - Fjell Fjords - 60cm - ERJ - 3/22
09.04.12 - Rhonwen - 60cm - ERJ - 3/40
10.04.12 - Rhonwen - 50cm - ERJ - 5/40
10.04.12 - B.B. Steeds - 50cm - ERJ - 4/30
11.04.12 - Fjell Fjords - 60cm - ERJ - 4/22
12.04.12 - Rhonwen - 50cm - ERJ - 2/40
29.04.12 - LAC - 50cm - ERJ - 1/40
30.04.12 - Dark Side - 40cm (ERJ-cup) - ERJ - 1/71
20.08.12 - Bridgeroad - 60cm - ERJ - 3/50
23.08.12 - Bridgeroad - 60cm - ERJ - 6/50
24.08.12 - Bridgeroad - 60cm - ERJ - 2/50
18.12.12 - Moondance - 50cm - ERJ - 3/30
11.02.13 - Juksula - 60cm - ERJ - 5/60
13.02.13 - Konkkaronkka - 60cm - ERJ - 3/40
16.02.13 - Konkkaronkka - 60cm - ERJ - 3/40
17.02.13 - Konkkaronkka - 60cm - ERJ - 2/40
18.02.13 - Konkkaronkka - 60cm - ERJ - 5/40
06.03.13 - LAC - 60cm - ERJ - 2/40
07.03.13 - LAC - 60cm - ERJ - 2/40
15.03.13 - Konkkaronkka - 60cm - ERJ - 5/40
28.04.13 - Riihen ponitalli - 50cm - ERJ - 2/30
21.05.13 - Moondance - 60cm - ERJ - 6/40
14.06.13 - Tuuliharja - 60cm - ERJ - 3/40
31.07.13 - Dark Side - 60cm (ERJ-cup) - ERJ - 6/71
30.09.13 - Dark Side - 60cm (ERJ-cup) - ERJ - 9/120
20.10.13 - Demo Yozora - 60cm - ERJ - 4/29
20.10.13 - Cresendo - 60cm - ERJ - 5/41
21.10.13 - Cresendo - 60cm - ERJ - 4/41
26.10.13 - Moana part breds - 60cm - ERJ - 1/40
30.10.13 - Moana part breds - 60cm - ERJ - 3/40
25.11.13 - Cresendo - 50cm - ERJ - 4/34
26.11.13 - Cresendo - 50cm - ERJ - 3/50
26.11.13 - Cresendo - 50cm - ERJ - 2/34
27.11.13 - Cresendo - 60cm - ERJ - 2/50
03.12.13 - LAC - 60cm - ERJ - 3/40
26.12.13 - Elm Ponies - 60cm - ERJ - 1/23
27.12.13 - Elm Ponies - 50cm - ERJ - 3/24
27.12.13 - Elm Ponies - 60cm - ERJ - 3/23
31.12.13 - Dark Side - 40cm (ERJ-cup) - ERJ - 5/65
16.01.14 - Koston suomenhevoset - 60cm - ERJ - 2/50
28.01.14 - Moondance - 60cm - ERJ - 6/40
31.01.14 - Ginger - 60cm (ERJ-cup) - ERJ - 15/183
09.02.14 - Rumour Ponies - 50cm - ERJ - 2/30
10.02.14 - Rumour Ponies - 50cm - ERJ - 1/30
11.02.14 - Rumour Ponies - 50cm - ERJ - 2/30
11.02.14 - Rumour Ponies - 50cm - ERJ - 3/30